Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, 2 Haziran 2026 tarihinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklanan fiyatların üreticiyi memnun etmediğini belirten Borucu, ödeme sürecinin de çiftçiler açısından ayrı bir mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.
Başkan Borucu, hububat ürün bedellerinin 45 gün vadeyle ödenecek olmasının üreticiler için ikinci bir yıkım anlamına geldiğini belirterek, taleplerinin ürün bedellerinin yarısının peşin, kalan yarısının ise 15 gün içerisinde ödenmesi yönünde olduğunu söyledi.
Son üç yıldır kuraklıkla mücadele eden üreticilerin bu yıl da açıklanan fiyat politikaları nedeniyle zor durumda kaldığını vurgulayan Borucu, tarımsal üretimde kullanılan girdilerin maliyetlerinin önemli ölçüde arttığını kaydetti. Açıklanan hububat fiyatlarının, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının dahi altında kaldığını ifade eden Borucu, bu durumun üreticiyi ekonomik açıdan daha da zorladığını dile getirdi.
Muratlı Ziraat Odası adına açıklamada bulunan Başkan Ender Borucu, hükümete çağrıda bulunarak açıklanan hububat fiyatlarının yeniden gözden geçirilmesini ve revize edilmesini talep etti. Borucu ayrıca, mevcut desteklerin dışında üreticiyi teşvik etmek amacıyla ton başına verilen üretim desteklemesinin yeniden gündeme alınması gerektiğini belirtti.

