Muratlı Atatürk Stadyumu çevresindeki yürüyüş ve koşu yolu, yıllardır süregelen bakımsızlık ve yeni eklenen olumsuzluklarla sporseverlerin sabrını taşırdı. Zemindeki bozulmalara şimdi de insan boyuna ulaşan otlar eklendi.
İlçede sağlıklı yaşamın merkezi olması gereken Muratlı Atatürk Stadyumu, son günlerde spordan ziyade “tehlike” ile anılıyor. Geçmişte de defalarca gündeme gelmesine rağmen çözüm üretilmeyen yürüyüş yolunda sorunlar katlanarak büyüyor.
Muratlı Hizmet Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar, mevcut durumun artık katlanılamaz boyuta ulaştığını ifade ediyor.
Otlar Yolu Kapattı, Zemin Görünmez Oldu
Havaların ısınmasıyla birlikte stadyum çevresinde kontrolsüzce büyüyen yabani otlar, yer yer insan boyuna ulaşmış durumda. Görüş açısını kapatan ve yürüyüş alanını daraltan otlar, zaten bozuk olan zeminle birleşince sakatlanma riskini ikiye katlıyor. Vatandaşlar, “Zemindeki çukurları otlardan dolayı göremiyoruz, her an bir yerimizi sakatlama korkusuyla adım atıyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriyor.
“Hastanelik Olmak İstemiyoruz”
Özellikle akşam saatlerinde stadyumu kullanan bölge sakinleri, bozuk zemin nedeniyle sık sık düşme ve burkulma vakalarının yaşandığını belirtiyor. Modern bir spor alanına yakışmayan bu görüntülerin ilçeye zarar verdiğini savunan sporseverler, şu ifadeleri kullanıyor: “Sağlık bulmaya gelip sakat dönmek istemiyoruz. Burası kaderine mi terk edildi? Hem zemin düzenlemesi hem de çevre temizliği acilen yapılmalı.”
Çözüm Bekleniyor: Tartan Pist ve Temiz Çevre
Muratlı halkı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki stadyumun sadece bir tarla görünümünden kurtarılmasını değil, çevre il ve ilçelerdeki gibi modern, sporcu sağlığına uygun bir tartan pist ile yenilenmesini talep ediyor. Yetkililerin bu “imdat” çağrısına ne zaman yanıt vereceği ise merak konusu.


