Muratlı’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) heyecanı yaşandı. İlçede sınav merkezi olarak belirlenen Muratlı Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleştirilen sınava, başvuru yapan 241 öğrenciden 237’si katıldı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen öğrenciler, gerekli kontrollerin ardından salonlara alınırken, aileleri de okul bahçeleri ve çevresinde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Öğrenciler geleceklerini şekillendirecek önemli sınavda başarılı olabilmek için ter dökerken, veliler de çocukları için dua ederek sınav süresince okul çevresinden ayrılmadı.
Sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli tedbirler alınırken, ilçede sakin bir ortam oluşturulmasına özen gösterildi. Veliler, çocuklarının emeklerinin karşılığını almasını temenni ederek sınavın ardından öğrencileri büyük bir heyecanla karşıladı.
Öte yandan Muratlı Belediyesi tarafından sınav merkezleri önünde öğrencilere ve velilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği ikramlar, sınav heyecanını yaşayan aileler tarafından memnuniyetle karşılandı.
Veliler, bu anlamlı destekten dolayı teşekkür ederken, LGS’ye katılan tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti. Muratlı’da sınav günü boyunca hem öğrenciler hem de aileleri için yoğun bir heyecan ve umut hâkim oldu.

