Muratlı’da, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açılan tapu iptali ve tescil davası kapsamında mahkemeden ilan yayımlandı. Kurtpınar Mahallesi’nde bulunan değerli bir arsanın maliki için gaiplik süreci başlatıldı.
Ana Cadde Üzerindeki 1.240 Metrekarelik Arsa İçin Tescil Davası
Muratlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmekte olan 2026/247 esas sayılı dosyaya göre; dava konusu Kurtpınar Mahallesi, 96 ada 8 parsel sayılı taşınmazın tam hisse maliki olan Mehmet oğlu Sabri hakkında gaiplik kararı verilmesi ve taşınmazın Hazine adına tescil edilmesi talep ediliyor.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgu verilerine göre; İstiklal-Kurtpınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde yer alan ve 1.240,60 m² tapu alanına sahip olan arsa niteliğindeki taşınmaz üzerinde işletmenin de bulunduğu görülüyor.
6 Ay Süre Tanındı
Mahkeme tarafından yapılan ilanda, tapu maliki Mehmet oğlu Sabri’nin hayatta olup olmadığına, nerede bulunduğuna veya taşınmazın maliklerine ilişkin bilgi sahibi olan kişilerin 05/08/2026 ilan tarihinden itibaren 6 ay içerisinde Muratlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne bildirimde bulunmaları istendi.
Belirtilen süre içerisinde herhangi bir haber alınamaması durumunda, ilgili kişi hakkında gaiplik kararı verilecek ve taşınmazın Hazine adına tescil işlemi tamamlanacak.

