Muratlı hala küçük bir ilçe. Herkesin iyi-kötü birbirini tanıdığı, komşu, akraba, dost olduğu bir kasaba. Hal böyle olunca bizim kasabada gazetecilik mesleğini yapmak da bir hayli güç oluyor.
                Yanlışı veya yanlışlıkları görünce doğrudan gündeme taşımak yerine önce ‘Hop! Dikkat!’ diyerek sözlü bir ikaz etmeniz gerekiyor. Çünkü burası Muratlı, herkes birbirine bir yerden değiyor. Benim şimdi kaleme alacağım üç hususta, gereken temasları ve bildirimleri yaptım. O yüzden gönlüm rahat. Kimse de nefis yapıp kırılmasın mümkünse...
                Ahmet Tezcan Halı Saha Futbol Turnuvası ile başlamak istiyorum. Neden bir derneğe ait halı sahada yapıyorsunuz da belediyenin halı sahasında yapmıyorsunuz? Muratlı’da iki adet belediyeye ait halı sahamız var. İkisi de bitmiş halde fakat kullanılmıyor. Neden çalıştırmıyorsunuz, neden atıl durumda bırakıyorsunuz? Çarşamba’nın gelişi Pazar’dan belli; o halı sahalar da öylece çürüyüp gidecek. Demişti dersiniz.
tasarım59 reklam paketi
                Belediye turnuvayı kendi halı sahasında yapmalıdır. Hatta halı sahaların biri Turan Mahallesi’nde, diğeri Kırkkepenekli’dedir. Bazı maçları Turan Mahallesi’ndeki halı sahada, bazı maçları ise Kırkkepenekli’deki halı sahada oynatabilirsiniz. Belediyenin otobüsüyle seyirci taşıyıp, oralarda ve oraların halkının katılımıyla bir etkinlik-faaliyet yapmış olursunuz. Fena mı olur?
                Turnuvada defalarca tartışma-kavga çıktı. Hakem bile göndermiyorlar artık Muratlı’ya. Rahmetli Ahmet Tezcan anısına dostluk, futbolda hoşgörü temalı turnuvamız şiddet-hakaret dolu hale geldi. Farkında mısınız artık seyirci bile gelmiyor. Sebebi ise sizin otorite kuramamanız...
                İkinci konuya geçelim; iftara. Mübarek Ramazan’ın bereketi iftar buluşmalarında çoğalır. Birlik ve bereketi paylaşmak, Ramazan’ın temelini oluşturur. Muratlı Belediyesi olarak geleneksel hale getirilen iftar yemeği bu yıl sona erdirildi. Neden? Geçen yıl 16 köy ve ilçe merkezinde iftar veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise, bu yıl yalnızca iki sahur programı ile geçiştirdi.
                Azıcık Süleymanpaşa’yı örnek alın. 1 ay boyunca her akşam iftar yemeği veren Süleymanpaşa Belediyesi’ni... Oradaki tüm ihtiyaç sahiplerinin karnı doyuruldu. Üstelik tüm masrafları belediye başkanının temaslarıyla hayırseverler işadamları üstlendi. 2 aydır Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı yapan bir isim olan Cüneyt Yüksel bunu başarabiliyor da 21 yıllık Belediye Başkanımız yapamıyor mu? Muratlı’da neden garip gurebaya, yoksula, düşküne, kimsesize iftar verilmedi? Bunun cevabını arıyoruz…
                Şimdi gelelim üçüncü ve son konumuza; hayvan barınağı. Çarşıda araba kullanamıyoruz. Her an yandan başıboş bir sokak köpeği fırlayabiliyor. Çoluk çocuğumuzu tek başına bir yere gönderemiyoruz. Gece fabrika servisinden inen bayanlar, başıboş köpekler yüzünden evlerine gidemiyor. Sabah Hacı amcam camiye gidemiyor. Çarşı göbeğinde kavga eden sokak köpekleri manzaralarından bıktık. Bugüne kadar kaç kişi sokak köpekleri tarafından saldırıya uğradı bir bilseniz.
                Sağlıklı ve sistemli bir kısırlaştırma yapılsa şimdiye çoktan bu sorun çözülürdü. Daha bu bayramda sokak köpekleri kavgasından çıkan yaralı bereli bir hayvan var idi. Vatandaş, belediye veterinerine ulaşmaya çalışıyor. Aldığı cevap ise; ‘İlçe dışındayım’ oluyor. Sonuç ise; köpek ölüme terk edildi. Oysa CHP’nin yerel seçim broşüründe ‘YAPTIKLARIMIZ’ kısmında ‘SOKAK HAYVANLARININ SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ORTAMDA BULUNABİLECEKLERİ HAYVAN BARINAĞI YAPTIK.’ ifadesi yer alıyordu. Hani nerde bu bahsettiğiniz sağlıklı ve güvenli barınak? Gösterir misiniz? Milletin aklıyla alay etmeyin.
                Köşe yazımın başlığında da belirttiğim üzere;
                Konuşsam Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil…